Du er her: Hjem Torsken menighet
torsken kirke_140x105

"Åpen himmel"

DEL:
Fra Torsken kirke. Mjuk vind av nåde - Vi vil vise dere litt av øya vår, Senja. Det fine stedet som vi bor på, og ikke minst kirken vår, Torsken kirke, omgitt av en utrolig natur. Derfor blir gudstjenesten preget av lovprisning til skaperen.

torsken kirke

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det sier sokneprest Ingunn Rinde som ikke er den første kvinnelige presten i Torsken. Det var her Norge fikk sin aller første kvinnelig prest i 1961, Ingrid Bjerkås. Under gudstjenesten vil skoleungene i Torsken delta sammen med Gryllefjord barnekor og sangkor.

-Gudstjenesten vil stå i sangens tegn ikke minst takket være Senjas store dikter Arvid Hansen som har gitt oss mange gode tekster. Flere av dem er tonesatt av Tove Karoline Knutsen som er fra Gryllefjord. Vi liker å synge dem, sier en spent sokneprest. ”La høres ei visa! La vækse mi von! Kom sommarvijnn!”

Det blir mange sanger av Arvid Hansen under gudstjenesten og temaet ”Mjuk vind av nåde” forteller oss om hva sangen handler om: Å åpne hånden og å se hverandre. Å slippe til det gode. Å ta imot kjærtegn. Ja, ta imot Guds vind av nåde.

Alt dette omsluttet av vakker natur gjør at sanggudstjenesten også blir omsluttet av mjuk vind som en takknemlighet til skaperen.