Du er her: Hjem SENJA KOMMUNE

SENJA KOMMUNE

DEL:

1. januar 2020 vil kommunene Berg, Lenvik, Tranøy og Torsken bli Senja kommune. Arbeidet med å skape den nye kommunen er godt i gang, og både innbyggere, ansatte og andre berørte vil få muligheten til å si sin mening om prosesser og planer, slik at resultatet blir best mulig.

Etter ein lang prosess vedtok Stortinget den 8. juni 2017 at kommunene Berg, Lenvik, Tranøy og Torsken fra 1. januar 2020 skal danne ny kommune sammen. Kommunen skal hete Senja kommune. Sammenslåing er en del av kommunereformen, der 121 kommuner etterhvert blir 47, og antallet kommuner i Norge reduseres fra 428 (2014) til 354 i 2020. 

Ny nettside

For å gi en oversikt over fremdriften i byggingen av Senja kommune, er det opprettet en nettside med informasjon om prosessen, møter og vedtak som blir gjort underveis.

Den nye nettsiden finner du på www.senja2020.no

På nettsiden, som er under kontinuerlig utvikling og oppdatering, vil du etterhvert få svar på spørsmål du har om sammenslåingen av Senja-kommunene. Hva vil skje med lokale tjenestetilbud? Hva skjer med de ansatte? Vil kommunen bli mindre tilgjengelig? Vil min mulighet til medvirkning bli mindre? Det er mange usikre faktorer, og ingen fasitsvar.

Intensjonen er at den nye kommunen skal utvikles i samarbeid mellom politikere, administrasjon, tillitsvalgte og innbyggere. Dette skal skje gjennom en åpen og inkluderende medvirkning internt og eksternt.