Du er her: Hjem Om Torsken Bildesafari
gryllefjord4_140x105

17.mai-feiringa i Torsken kommune.

DEL:
Til tross for en riktig så snørik 16.mai, ble det en flott nasjonaldag. Dagen ble feiret i alle bygdene i kommunen, med tog og diverse arrangementer.



  1 / 15 
 
Det var i Gryllefjord feiringa av dagen startet først. 
Det var i Gryllefjord feiringa av dagen startet først.
Her er korpset på vekkerunden kl.08.00. Foto: Øyvind A Pedersen.
 


Som en kan se av bildene startet dagen med snødekte veier, og temperaturer som ikke var til å rope hurra for. men korpset starta dagen sin kl. 08.00 med "vekkerunden".
 Etter en aldeles nydellig frokost på "Ausa" som Anne og Bente serverte, sto neste oppdrag for korpset å ventet.
Anna Wilsgård ved støtta, en meget fin tale, hvor Anna til slutt i talen minnet tilhørerne om å huske de omkomne under Svendsgrunn ulykka i 1945 nettopp på denne dagen: 17.mai. Etter talen ved støtta spilte korpset, og så var det tid for å trekke inn i kapellet. Der medvirket Gryllefjord sangkor sammen med byprest John Daniel.
 
Kl.12.00 startet borgertoget fra skolen. i et fantastisk vær, hvor mange benyttet anledningen til å "kaste jakken". Mens korpset gjorde sin del av jobben med spilling, lå ikke barna i toget på latsia. De sang, ropte hurra og storkosa seg langs ruta. Mens toget gikk gjennom bygda, kastet både unge og litt mer voksne seg med.
 
Dagens tale ble holdt av Svein Olaf Kaurin. Han er elev ved Gryllefjord skole og går i 8.klasse. Svein Olaf tok opp mange ting i talen sin, blant annet poengterte han hvor viktigdet er å sette pris på friheten!
 
Etter talen var det duket for kaffe og kaker på bygdehuset. Her opptråtte barnekoret med stor iver. Og smittet nok mange med sitt glade budskap. Det var mange av tilhørerne som måtte opp med handa til øyekroken.....
 
Etter at arrangementet i Gryllefjord var over, dro både voksenkoret og barnekoret til Torsken og bidro med sang og glede under 17.mai arrangementet i bygda.
Så da aktørene dro hjem ved 18.00 tiden, var det antakelig ikke så vanskelig å overtale den yngre garde til å finne senga litt tidligere en vanlig.

I Sørbygda startet dagen med tog i Sifjord kl.09.30. Etter toget var det frokost på ungdomshuset.

Så bar det til Grunnfarnes, der startet toget kl.11.00. Det var masse folk som møtte opp i toget. Toget gikk til bedehuset der det ble lagt ned krans ved støtta. Deretter gikk turen tilbake til den gamle skolen der det ble servert kaffe, kaker, is og pølser.

På Medby startet det klokka 12.00. Da gikk toget fra skolen, til kiosken og utover til bedehuset. Her holdt Britt Jørgensen tale og la ned krans ved støtta. Etterpå var det arrangement på skolen i gymsalen.

Det sistte arrangementet var på Flakstadvåg. Her startet det kl.15.00. Det var salg av middag og dessert. Toget gikk kl.17.00. Det var mange som gikk i tog. Etterpå var det kaffe og kaker. Det ble også loddtrekning, leker for voksne og barn.

Her kan du se bilder fra noen av bygdene. Dersom noen har fra Grunnfarnes eller Torsken tar vi i mot disse.