Du er her: Hjem Om Torsken Bildesafari
nasjonalpark_forside_140

Åpning av utvidelse av Ånderdalen nasjonalpark

DEL:

Torsdag 15.september feiret Torsken og Tranøy kommune utvidelsen av Ånderdalen nasjonalpark. Markeringen ble gjennomført med turmarsj opp til Giskefossen, samt diverse taler og kulturelle arrangement.

 

  


  1 / 19 
 
 
Fv. Ordfører i Torsken Hans-Peder Pedersen, Ordfører i Tranøy Odd-Arne Andreassen og Bård M. Pedersen fra fylkesmannen.
 


Tilstede under markeringen var det møtt opp ca 120 personer, hvorav 80 var elever fra Gryllefjord oppvekstsenter, Medby oppvekstsenter og Torsken oppvekstsenter.

De aller yngste elevene fra nord-kommunen var ikke tilstede.

 

Ordførerne i henholdsvis Torsken og Tranøy ønsket velkommen og hold innlegg om b.l.a. Giska og historien til Ånderdalen nasjonalpark. Offisiell åpning ble gjort av representant fra fylkesmannen.

 

Det ble holdt prolog ved Ivar Enoksen.

Det var også musikalsk underholdning av elevene fra nord og sør-kommunen, samt flere sangnummer av Kine Hanssen med Kristian Kaurin på gitar.

 

Været var ikke helt det beste, med enkelte kraftige vind og regnbyger.  Elevene konkluderte med at dette ble litt "71 grader nord".

Allikevel ble det et flott arrangement hvor selve markeringen foregikk i teltleiren som teknisk avdeling hadde satt opp, i le av skogen. Her ble det servert kaffe og suppe i lavvo.

 

Se bilder fra arrangementet nedenfor.

 

Foto: Svein R. Pedersen