Du er her: Hjem Om Torsken Bildesafari
kfm5_140x116

Kongens fortjenstmedalje i sølv.

DEL:
Thorbjørn Flakstad mottok i dag Kongens fortjenstmedalje i sølv under kommunestyremøtet på Flakstadvåg.




  1 / 11 
 
Ordfører Hans Peder holder tale. 
Ordfører Hans Peder holder tale.
Noe spesielt er på gang, og hovedpersonen vet det ikke ennå....
 


Han ante selv ingenting av hva som var i ferd med å skje. Han og Kona Gerd hadde fått spesiell invitasjon til møtet og han antok at det hadde noe med hans 70års dag tidligere i år å gjøre. Han ble sikrere i sin sak, da han så at så mange av bygdefolket hadde møtt opp på møtet.

Ordfører Hans Peder Pedersen holdt tale der det ble sagt litt om bygdas historie og der det etterhvert ble trukket fram at det er spesielle folk som bor på Flakstadvåg. Noen har skilt seg ut og jobbet hardt med å få ting til å skje, og noen har utmerket seg spesielt.

Han ba Thorbjørn komme opp. Det var helt tydelig at han ikke ante noe om det som skulle skje, for da ordføreren sa at han hadde den store ære av å overrekke kongens fortjenstmedalje i sølv, fikk Thorbjørn hakeslepp. Begge var tydelig rørt da Hans Peder leste opp begrunnelsen til dette.

Det ble blant annet nevnt at han har vært og er en pådriver for mange ting i bygda, blant annet lakseoppdrettet og campingplassen, han var lærer i mange år på flere forskjellige skoler i kommunen, politiker på kommune og fylkesnivå og med i mange utvalg i kommunen. Særlig ble det fremhevet jobben som grùnder for laksenæringa i Nord-Norge.

Etter at medaljen hang på jakkeslaget og diplom og blomster var tatt i mot, holdt Thorbjørn en liten takketale. "Dettan va et skikkelig sjokk!! Eg kain ikkje ta all æra for det med laksen, dæ va ikkje eg aleina som faint på det. Ideen kom i et lystig lag, og vi bæstemte oss førr å prøve. Sånn blei vi de første i Nord-Norge som starta med det her. Det hadde aldri gådd uten bygdefolket. Så medaljen må deles litt med dæm. Men tusen, tusen takk. Dettan hadde eg aldri trudd."

Etterpå var det kaffe og kaker, og alle ville gjerne gratulerte.

Vi sender en gratulasjon til den lille bygda med ca 35 innbyggere og fortsatt stort pågangsmot.

GRATULERER!

www.kongehuset.no finner du mer informasjon om medaljen
Du må da gå inn på "det kongelige hoff" i margen på venstre side.
Her vil du finne informasjon og oversikt over hvem som har mottatt denne æresbevisningen.

Her står det blant annet:"I sølv utdeles Kongens fortjentsmedalje som belønning for særlig fortjenstlig innsats over lengre tid i samfunnslivet i offentlig stilling eller verv, ved innsats i frivillige organisasjoner eller ved annen personlig virksomhet av samfunnsnyttig betydning. Den deles også ut for særlig fortjenstfullt arbeid gjennom lang tid i privat eller offentlig tjeneste, hvor innsatsen ligger betydelig over det normale og hvor vedkommende også har vist aktiv innsats innenfor eller utenfor sin arbeidsplass. Tjenestetidens varighet må i alminnelighet ikke være under 40 år. Fortjenstmedaljen i sølv kan også tildeles en samfunnsborger hvis livsinnsats kan stå som eksempel for andre."