Røyrnesbukta

Detaljregulering fv. 243 Skredsikring Sifjordbotn - Røyrnesbukta

Melding om oppstart av planarbeid

DEL:

Statens vegvesen og Torsken kommune melder oppstart av reguleringsplanarbeid (detaljregulering) for fv. 243 skredsikring på strekningen Sifjordbotn – Røyrnesbukta i Torsken kommune.[21.06.2013]

Statens vegvesen har som tiltakshaver og i samarbeid med Torsken kommune igangsatt arbeidet med reguleringsplan for skredsikring av vegtrekningen Sifjordbotn - Røyrnesbukta (fylkesveg 243) i Torsken kommune i Troms.

 

Hovedhensikten med planlagt utbygging er å forbedre fremkommeligheten og regulariteten for vegstrekningen. Skredutsatt strekning er på ca. 600 meter. Alternativene som skal utredes videre er tunnel gjennom fjellet sør for dagens veg i Røyrnesbukta, eller fjordkryssing fra Sifjordsiden av fjorden til Røyrneset. Dagens vegstrekning er svært rasutsatt og vinterstid kan vegen være vanskelig å holde åpen for sikker ferdsel. Etter planlagt utbygging vil vegstrekningen få et høyere sikkerhetsnivå og nok en flaskehals vil bli eliminert.
 

Planprogrammet gir en orientering om det forestående plan- og utredningsarbeidet og beskriver et program for hvordan planarbeidet skal lede frem til en detaljregulering med tilhørende konsekvensutredning. Forslag til planprogram legges ut til offentlig ettersyn i minimum 6 uker og blir samtidig sendt ut på høring til berørte myndigheter, høringsinstanser og interesseorganisasjoner. Innkomne uttalelser som har betydning for det videre planarbeid vil bli vurdert og innarbeidet i det endelige planprogrammet. Torsken kommune vil stadfeste planprogrammet etter at dette har vært til offentlig ettersyn. Deretter vil det bli utarbeidet detaljregulering med konsekvensutredning, som også vil bli lagt ut til offentlig ettersyn. Det er et mål å ha vedtatt plan i løpet av siste halvdel av 2014.

 

Planprogrammet legges ut til offentlig ettersyn på rådhuset i Gryllefjord, samt på kommunens hjemmeside www.torsken.kommune.no og på www.vegvesen.no under "Offentlige høringer". Onsdag 26.06 2013 kl. 18:00 er det informasjonsmøte om planarbeidet. Møtet skal være på grendehuset i Sifjord.
 
Frist for å komme med merknader til planprogrammet er satt til 16.08.2013. Merknader sendes til:
 
Statens vegvesen Region Nord
Postboks 1403
8002 Bodø
 
eller til: firmapost‐nord@vegvesen.no Vennligst henvis til saksnummer 2013045741.
 
Kontaktpersoner i forbindelse med arbeidet er:
 
 
Statens vegvesen: Erik Ditlefsen
Tlf: 46896858
 
 
 
Torsken kommune: Bjørn Lauransen
Tlf. 90824959
 
 

Link til planprogrammet