Torsken kommune

Skolehelseteam

DEL:

Psykisk helsearbeid for barn og unge bør kjennetegnes av tverrfaglighet og samarbeid mellom tjenestene. Forebyggende arbeid i skoler og barnehager er spesielt viktig.

Skolehelseteamet i Torsken er et tverrfaglig team som består av helsesøster, virksomhetsledere for barnehage og skole, barnevern, NAV, og ved behov også andre instanser som PPT og BUP. Dette teamet skal ha som overordnet mål å se hele barnet, fra spedbarn til det er ferdig på grunnskolen.

Skolehelseteamet i Torsken skal være medvirkende til at barn og unge i kommunen med spesielle behov får hjelp så tidlig som mulig. Tidlig hjelp er god hjelp J

Skolehelseteamet har to faste årlige møter hvor generelle og individuelle saker kan diskuteres. Alle medlemmer av skolehelseteamet kan bringe frem saker. Møtetidspunktene settes inn i årsplanene til den enkelte virksomhet. Etter møtene skrives referat, og der hvor det er diskutert enkeltsaker har hver enkelt ansvar for å dokumentere i barnets mappe/helsekort. Ved spesielle behov kan det innkalles til møter utenom møteplanen, og slik innkalling kan gjøres av alle medlemmer.

I skolehelseteamet drøftes saker som:

  • er generelle for barnehagemiljø eller klassemiljø – utfordringer eller problemer i  den enkelte gruppe
  • Spesielle situasjoner eller barn man er bekymret for og har behov for å drøfte i et tverrfaglig team
  • Dersom enkeltbarn skal drøftes med navn i skolehelseteamet skal alltid foresattes samtykke innhentes av den som bringer frem saken. Foresatte skal få informasjon om reultatet av møtet fra den som innhenter samtykket hvis ikke annet er avtalt.
  • Planlegging av videre tiltak, avklaring av ansvar og funksjon vedrørende barn som har behov for videre tiltak.

Samtykkeerkelæring