Vegapning5_700

Skredsikker vei åpnet

DEL:

Fredag 23. oktober var det duket for veiåpning i Kaperdalen. Rundt 50 oppmøtte trosset regnvær for å delta på åpningen av den nye skredsikre veien i Kaperdalen. Arbeidet er gjennomført av TP Maskin og har kostet 26 millioner kroner.

Av Anders Frantzen og Susann Johansen, 10. klasse ved Medby Oppvekstsenter.

Snorklippinga ble foretatt av fylkesråd for samferdsel Ivar B Prestbakkmo. I sin tale sa han blant annet at denne veien er viktig ikke bare for bygdene, men for hele landet. Denne veien er veldig viktig for næringslivet.

Fred Flakstad, ordfører i Torsken kommune, innledet det hele med en velkomsttale. I talen sin nevnte Flakstad at dette var et viktig tiltak for sikkerheten til alle sjåførene som ferdes på veien. Han nevnte også at veien ikke kom til å være stengt i nærheten av så mange ganger som tidligere.

Regionveisjef Torbjørn Naimak var imponert over arbeidet til entreprenøren TP Maskin. Han fortalte at veien vil bli asfaltert neste sommer. Dette fordi man regner med at veien kan sige litt. 100 000 kubikkmeter stein er brukt for å lage veien.

Anleggsleder Morten Knutsen som opprinnelig er fra Grunnfarnes, fortalte at prosjektet hadde gått glatt og at tidsfristen stort sett ble overholdt. 
Medby Skolekorps stilte også opp og spilte Kapermarsjen som Asmunn Arnesen har skrevet til denne anledningen.

 

Vegapning1_800_700x466.jpg

Regionveisjef Torbjørn Naimak (t.v), fylkesråd for samferdsel i Troms Ivar B Prestbakkmo og ordfører i Torsken Fred Flakstad klipte snora under åpninga av veien i Kaperdalen.
Foto: Halvard Pettersen

Vegapning2_800_700x466.jpg

Over 50 mennesker trosset regnvær for å delta på åpningen av nyveien i Kaperdalen
Foto: Halvard Pettersen

 Vegapning3_800_700x466.jpg

 Medby Skolekorps spilte den nykomponerte «Kapermarsjen» som Asmunn Arnesen har komponert.
Foto: Halvard Pettersen