kystplan troms

Interkommunal kystsoneplan for Midt- og Sør-Troms

Kunngjøring oppstart planarbeid

DEL:

Varsel om offentlig ettersyn av forslag til planprogram. Interkommunalt kystsoneplanutvalg i «Kystplan Midt- og Sør-Troms» har vedtatt planoppstart for den interkommunale kystsoneplanen i Midt- og Sør-Troms.

Forslag til planprogram legges ut til offentlig ettersyn iht. PBL. § 11-12. Planen vil definere bruk og vern i sjøområdene i 13 kommuner: Berg, Dyrøy, Gratangen, Harstad, Ibestad, Kvæfjord, Lavangen, Lenvik, Salangen, Skånland, Sørreisa, Torsken og Tranøy. De 13 kommunene utarbeider en felles arealplan for sjøområdene (kystsoneplan) gjennom et interkommunalt plansamarbeid, men planen blir til slutt en del av den enkelte kommunes arealplan. Kommunene har delegert planmyndigheten til det interkommunale kystsoneplanutvalget (iht. PBL. § 9-3) med en representant med vara per kommune, som vil være ansvarlig for planprosessen helt frem til at den endelige arealplanen for sjøområdene er klar for vedtak i det enkelte kommunestyre.


Arbeidet med kystsoneplanen er delt opp i tre faser:
1. Utarbeiding av planprogram: Planprogrammet skal være en arbeids-, utrednings- og medvirkningsplan og derigjennom være grunnlag for fortsatt planarbeid. I utarbeidelsen av planprogram inngår en høringsrunde på seks uker, frist for innspill er 15.1.2014.
2. Utredninger og planløsninger: Forslag på arealbruk blir tatt frem og alternativ og forskjellige interesser utredes og veies mot hverandre i løpet av våren 2014. I perioden januar – april vil det bli arrangert åpne møter i kommunene (tid og sted annonseres senere) og aktiv deltakelse med innspill og forslag velkomnes.
3. Planforslag og planbehandling: Plankart, planbestemmelser og planbeskrivelse sendes ut på høring og offentlig ettersyn i seks uker høsten 2014. Ferdig plan er klar for vedtak i det enkelte kommunestyre våren 2015.
Forslag til planprogram legges ut til offentlig ettersyn iht. PBL. § 11-12 med frist den 15.1.2014. Planprogrammet er tilgjengelig for gjennomsyn på prosjektets nettside, gjennom kommunenes nettsider og på rådhusene/kommunehusene i de deltakende kommunene.

 

Dokumenter: