gulv_2011_200

Nytt golvbelegg ved Gryllefjord sykehjem.

DEL:
I februar 2011 avsluttet Senjabygg AS arbeidet med å legge nytt belegg i korridorene på gammelfløya ved Gryllefjord sykehjem. Nå kan pasientene gå trygt uten at tøflene kiler seg fast, renhold kan utføres uten tanke på alt som blir liggende nede i sprekkene og det fæle oransje belegget er byttet ut med en pen gråfarge.

På vegne av ansatte og pasienter ønsker vi å takke alle som har bidratt til den store forandringen på Gryllefjord sykehjem.

Gryllefjord sykehjem ble bygd for 50 år siden. Mye begynner å bli slitt. Belegget i gammelfløya hadde blant annet store sprekker etter mange års slitasje. På vernerunden i mai 2010 ga de ansatte tilbakemeldinger om at de trives på jobb. Manglende vedlikehold av bygningen gjør imidlertid det fysiske miljøet utrivelig. Det er også vanskelig å holde golvene reine.

I utgangspunktet burde det finnes midler til utskifting av ødelagte golv på kommunens vedlikeholdsbudsjett. Lovpålagte oppgaver blir vanligvis prioritert først. Høsten 2008 ble det derfor startet en privat kronerulling for å samle inn penger til nytt belegg i korridorene. Initiativtakerne gjorde en formidabel innsats. Torsken kommune fikk overrakt ca. 40.000 kroner i mai 2009. Disse pengene ble øremerket nytt golvbelegg til Gryllefjord sykehjem. Pengene var et godt tilskudd, men for å gjennomføre prosjektet var det nødvendig med en kommunal innsats. I følge rådmannen var det ikke satt av midler til slikt vedlikehold ved Gryllefjord sykehjem.

I september 2010 ble nytilsatt rådmann Lena Hansson gjort oppmerksom på problematikken med følgende ord: ”Dette går faktisk ikke an. Golvbelegget ved Gryllefjord sykehjem er i tillegg til å være stygt, til fare for pasientene. Tenker da både på hygiene og fallskader. Det tar seg ikke ut når tøflene kiler seg fast i beleggsprekene og noen blir liggende å sprelle på golvet (kanskje med en brukket lårhals), - eller at bakteriene får gro villig vekk.” Etter dette ble det fart på sakene. Penger ble funnet i budsjettet og nytt belegg bestilt.

Anne Kaja Knutsen
Enhetsleder

gulv  2011  1  500

gulv  2011  2  500