Du er her: Hjem Om Torsken Bygder
flakstadvag sommer_140x105

Flakstadvåg

DEL:

Kjører man fra Sifjorden forbi Finnes, kommer man etter snaue to mils kjøring til Flakstadvåg. Bygda ligger på nordsiden av den dype og fiskerike Selfjorden, med store myrområdet (delvis dyrket) rundt.


  1 / 12 
 
Flyet er nettopp landet. 
Flyet er nettopp landet.
Folk strømmer til for å ta flyet i nærmere øyensyn.
 


Stedsnavnet kommer antakelig av gammelnorsk "fllak"=flat, mens sisteleddet "våg" er en konstruksjon av postverket som nå er blitt en del av det offisielle navnet på bygda.

Folket i bygda var pionerer når det gjladt oppdrett av laks, med det første anlegget i Troms fylke. Fortsatt er matfiskanlegget med slakteriet den viktigste arbeidsplassen i bygda. Butikken her har i tillegg til matvarer også et bensinutsalg.
flakstadvag sommer
 
Stedet har kapell (flytta fra Halvarsøya) og grendehus.
Se egen artikkel for kapellet her.

I myrområdet ovafor bygda har Tromsø museum gravd ut ei eldgammel jernvinne fra ca 200-300 e. Kr. Dette funnet flytta jernvinnenes historie her nord nesten 1000 år tilbake i tida.

Grendehuset i bygda brukes til ulike tilstelninger av bygdelaget. Blant annet arrangeres det fester her. Kapellet stod opprinnelig som forsamlingshus på Hallvardsøya, ei lita øygruppe ytterst i Selfjorden. I 1925 ble den flyttet og satt opp på Flakstadvåg.

Det er også i området rundt Flakstadvåg gjort en del funn fra yngre steinalder. Det er også funnet spor etter jernutvinning i myrene ovenfor bebyggelsen, som trolig har funnet sted i jernalderen; 230-330 år e.Kr.