Eiendomsskatt 2010 – Kunngjøring om utlegging til offentlig ettersyn.

DEL:
Torsken kommunestyre har i møte 16.12.2009 vedtatt at den generelle eiendomsskattesatsen for skatteåret 2010 videreføres med 7 o/oo. For ”bustaddelen i eigedomar med sjølvstendig bustaddelar” er eiendomsskatten 5,5 o/oo, jfr. eiendomsskattelovens § 12 bokstav a.
Det er fastsatt et bunnfradrag på kr 100.000 for alle boliger/fritidsboliger/hytter.
I kommunestyremøte 23.10.07 ble det vedtatt at det skal skrives ut eiendomsskatt på faste eiendommer i hele kommunen. Dette vedtaket ble utdypet i møte 06.03.08. Det er ikke gjort andre endringer i forhold til dette enn at oppdrettsanlegg er tatt med fra 2010.

Følgende eiendommer er fritatt for beskatning i 2010: Eiendom til stiftelse eller institusjon (eks. idrettslag og lignende), bygning som har historisk verdi, ubebygd eiendom i og utenfor regulert område som ikke er tilknytning til eiendom med bustaddel.

Formannskapet er gitt fullmakt til å avgjøre enkeltsaker om skattefritak for eiendomsskatt. Eiendomskattelisten legges ut til offentlig gjennomsyn innen 1.mars 2009 på følgende steder: Kommunehuset, Nærmat Torsken, Idar Olsen landhandel, Helge Larsen handel, Kommunens nettside. Alle hjemmelshavere til eiendommer i kommunen vil få oversendt takstutvalgets beregning av skattegrunnlag innen utgangen av uke 9.

Overtakst kan begjæres av vedkommende skatteyter eller av formannskapet innen 4 uker fra utleggelsen av skattelisten. Eventuell begjæring om overtakst sendes: Torsken kommune, Eiendomsskattekontoret, Boks 27 9379 Gryllefjord.

Eiendomsskattekontoret.